Інгулецький ГЗК придбає десять нових самоскидів на 0,5 млрд грн

6 Березень 2017

Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат Групи Метінвест уклав договір зі світовим лідером у виробництві кар'єрної техніки Caterpillar на придбання десяти самоскидів. Вартість однієї такої машини – близько 50 млн грн.

З 2011 року на ІнГЗК працюють два самоскиди Caterpillar вантажопідйомністю 136 тонн кожен. За цей час вони показали себе як надійний і невибагливий спецтранспорт. Завдяки збалансованим технічним характеристикам їхня продуктивність на 10% вища, ніж у аналогів.

Нову техніку буде задіяно у перевезенні руди та розкривної породи.

Генеральний директор Інгулецького ГЗК Олександр Герасимчук:

- Наш комбінат – потужне та перспективне гірничо-збагачувальне підприємство. Ми використовуємо сучасні виробничі технології, обладнання та машини найкращих світових виробників. Контракт на закупівлю транспорту Caterpillar – приклад довгострокових перспектив розвитку нашого підприємства та впевнене майбутнє його співробітників.

Інвестиційна програма 2017 року – одна з наймасштабніший за останній час. У процесі модернізації автопарку на підприємство надійдуть бурові верстати, екскаватори, автогрейдер і тягач-буксирувальник.