Інгулецький ГЗК завершив кілька соціальних проектів

30 Серпень 2013

Інгулецький ГЗК Групи Метінвест реалізував кращі проекти соціального конкурсу, що проходив в рамках програми «Місто - нашими руками».

Завдяки соціальній програмі Метінвесту «Місто - нашими руками» у жителів житлового масиву Інгулець з'явилося кілька нових місць для проведення активного дозвілля та відпочинку. Результати спільної роботи Метінвесту, міської влади та громадськості району презентували інгульчанам 24 серпня.

Інгулецький ГЗК завершив благоустрій парку 50-річчя ВЛКСМ. Цей проект був представлений на конкурс за програмою «Місто - нашими руками» виконкомом Інгулецької районної ради і рекомендований до фінансування Метінвестом . Тепер тут впорядкована паркова територія з невеликим ставком, який знову заповнили водою, та благоустроєною пляжною зоною. Територію парку прикрасили вісім затишних дерев'яних альтанок.

Одним з переможців конкурсу цього року став проект «Секція технічних видів спорту», представлений Центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Інгулецького району. Проект охопить заняттями велоспортом дітей шкільного віку. Серед них будуть проводитися спортивні заходи, велотури , майстер-класи і навчальні семінари з велотуризму . На кошти Метінвесту для учасників секції закупили чоловічі та жіночі велосипеди, велорюкзаки, шоломи та інше необхідне велоспорядження .

Завдяки соціальній програмі «Місто - нашими руками» наприкінці серпня також втілений в життя проект, презентований у 2012 році Криворізької гімназією № 127 - «Алея закоханих» . За прикладом інших українських міст, це романтичне місце стало однією з візитних карток житломасиву Інгулець, куди приходять і закохані пари, і подружжя «зі стажем», щоб ще раз зізнатися один одному в коханні .

«У нинішньому році загальний призовий фонд програми« Місто - нашими руками » в Кривому Розі складає 1,5 мільйона гривень. Надаючи фінансову підтримку кращим проектам, компанія Метінвест дає можливість самим мешканцям проявити ініціативу і взяти участь у розвитку міста. А значить, скоро в Кривому Розі відбудеться відкриття нових місць для занять спортом, змістовного дозвілля та відпочинку всією сім'єю», - зазначив директор Гірничодобувного дивізіону Групи Метінвест Микола Іщенко.

Довідка

ПАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат (ІнГЗК) є одним з провідних світових виробників залізорудного концентрату. Підприємство виробляє залізорудний концентрат марки А-1 з вмістом заліза 67%, і А-2 з вмістом заліза 65%. У 2011 році комбінат виробив 6 55542 млн тонн концентрату марки А-1 і 7 56253 млн тонн концентрату марки А-2.

ІнГЗК - єдине підприємство на Криворіжжі, яке виробляє концентрат марки А-1 із застосуванням технології магнітно-флотаційного збагачення.

На комбінаті використовується сучасне гірниче обладнання вітчизняного та зарубіжного виробництва, діють дві черги технології магніто-флотаційного доведення концентрату.

У 2012 році Інгулецький ГЗК очолив галузевий рейтинг «ТОП-100. Лідери бізнесу України », і в черговий раз став переможцем Всеукраїнського конкурсу« Сто кращих товарів України ».

ІнГЗК другий рік поспіль реалізує на Інгулецькому житловому масиві Кривого Рогу соціальну програму «Місто - нашими руками». У 2012 р. адміністрація ІнГЗК та районні влади Кривого Рогу уклали договір про соціально-економічне партнерство з метою створення комфортних умов проживання городян. В рамках цієї угоди комбінат провів реконструкцію головної вулиці Інгулецького житломасиву в Кривому Розі. Загальна сума вкладень склала більше 10 млн гривень.

ІнГЗК входить до Гірничодобувний дивізіону Групи Метінвест.