На ІнГЗК нова техніка

19 Червень 2012

В рамках стратегії розвитку Групи Метінвест на Інгулецькому гірничо-збагачувальному комбінаті реалізується довгострокова інвестиційна програма, одним із напрямків якої є придбання нової техніки.

Нещодавно відбулося урочисте введення в експлуатацію нового великовантажного автосамоскиду БілАЗ-75131 і екскаватора Hitachi EX 3600 вартістю більше 56 мільйонів гривень.

Розділити цю радісну подію з трудовим колективом прибули дирекція Гірничодобувного дивізіону на чолі з Миколою Іщенком, генеральний директор ІнГЗК Андрій Левіцький, директора за напрямами і начальники суміжних цехів.

Вручаючи екіпажам нової техніки символічні ключі, директор Гірничодобувного дивізіону Микола Іщенко зазначив, що сьогоднішня подія є черговим етапом реалізації масштабної інвестиційної програми компанії Метінвест. «Нова техніка допоможе нам підвищити продуктивність праці поряд зі зменшенням собівартості продукції. Завдяки цьому, наші підприємства стають все більш конкурентоспроможними на внутрішньому і світовому ринках, - зазначив Микола Іщенко. - При цьому головною цінністю компанії залишаються люди, тому ми створюємо для них безпечні і комфортні умови праці».

Особливості нового автосамоскиду в тому, що це перша серійна машина, в комплектацію якої входить система відеоспостереження, що складається з монітора і камер бокового та заднього виду.

У рамках стратегічної програми, спрямованої на підвищення ефективності гірничорудних підприємств Метінвесту, на Інгулецькому ГЗК придбані два екскаватори Hitachi ЕХ3600-6 з об'ємом ковша 15,5 м³. Незабаром очікується запуск другого екскаватора.
Hitachi ЕХ3600-6 - перший гідравлічний екскаватор на Інгулецькому ГЗК, який має такий обсяг - ковша 15,5 м ³. З 2008 р. в кар'єрі вже експлуатуються дві одиниці даного виробника з меншим об'ємом ковша.

Генеральний директор Інгулецького комбінату Андрій Левіцький зазначив, що поліпшення та вдосконалення матеріальної бази підприємства лежить в основі його успішної і перспективної роботи. «Введення в експлуатацію нової техніки - завжди радісна подія, тим більше техніки сучасної та вдосконаленої, - сказав Андрій Павлович. - Новий БілАЗ відрізняється не тільки прекрасними технічними характеристиками, але і комфортними умовами праці, дозволить підвищити продуктивність праці і працювати безпечно. До кінця року ми плануємо придбати ще кілька одиниць великовантажної техніки».